Kamp & Weekend

Voor alle leden is er altijd een eerste keer om zonder hun ouders op "vakantie" te gaan. Via een jeugdbeweging is dit een goede kans om uw kind hiermee te laten kennismaken. Wij organiseren altijd eerst een weekend om de leden te laten zien wat dit allemaal inhoudt en daarna gaan we in de zomervakantie op kamp.
Wie één keer met ons is mee geweest, wil nooit meer zonder!

Een weekend en een kamp zijn bedoeld om de groepssfeer te verbeteren. De bedoeling is om alle kinderen via de activiteiten te laten samenwerken. Dit is dé ideale manier om andere leden en leiders buiten de eigen comfortzone te leren kennen, want op een kamp of weekend heerst er een heel andere sfeer dan tijdens de gewone zaterdag-activiteiten.

Een goed kamp begint met een goede voorbereiding. Door onze jarenlange ervaring is dit al geen enkel probleem meer. Om al de rest in goede banen te leiden, zijn er natuurlijk wel enkele regels die de leden moeten volgen:

  • om 08u00 opstaan en wassen;
  • om 08u30 ontbijt, wie te laat is mag afwassen;
  • een half uur voor het slapengaan, wensen we volledige stilte;
  • iedereen eet (proeft) wat de pot schaft;
  • let op je taalgebruik;
  • hou steeds je fatsoen;
  • de weekend- of kampplaats is geen vuilnisbelt, hou dus alles proper;
  • opgelegde opdrachten worden correct en zonder morren uitgevoerd;
  • niemand verlaat het terrein zonder toestemming van de hoofdleiding.

Het weekend van 2021 zal doorgaan van ? tot en met ? april in ??. De ouders krijgen via mail of post nog een uitnodiging om het weekendgeld aan het heem te komen betalen.

Het kamp van 2021 zal doorgaan van ? tot ? juli in ??.
Meer info hierover volgt later.

De medische fiche is verplicht op kamp en mag op weekend (het is uiteraard wel aan te raden). Hierop vragen we u de gegevens van de huisdokter, bekende aandoeningen, medicatie die uw kind gebruikt, andere relevante informatie en dergelijke op te geven. Deze informatie wordt enkel geraadpleegd in geval van ziekte of noodzaak; alle info blijft binnenshuis.
De medische fiche kan u voor vertrek afgeven aan Tom Joosten, Tom Berger of aan Bèr.
Download de medische fiche hier.

Heeft uw kind speciaal voedsel nodig, glutenvrij eten, allergieën, ... meld het ons dan zeker en we passen voor hem de maaltijd aan.